aRawi | Over Amira
15316
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15316,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Amira Rawi

Over Amira

Op mijn negende startte ik met dansen. Wat begon als een hobby groeide al heel snel uit tot een passie en vanaf mijn dertiende ging ik serieuzer aan de slag met dans. Ik ontdekte dat ik me helemaal mezelf voel tijdens het dansen. Dansen werd mijn soulmate, ik deel al mijn gevoelens en gedachtes met dans. Dit kenmerkt dan ook de manier waarop ik dans, zo afwisselend en gevarieerd als het leven zelf. Sinds ik hiermee begonnen ben doe ik niets liever!

 

Wat later ging ik werken bij een dans- en theaterbedrijf. In deze periode werkte ik met veel verschillende choreografen en leerde ik veel mensen met een liefde voor het podium kennen. Ook mij liet het theater niet onaangeroerd: ik werd verliefd op het theater en al zijn kanten. Het podium, het publiek en alles wat het theater teweegbrengt.

Hoewel de liefde voor dans en theater nooit minder is geworden, ontwikkelde ik door de tijd heen ook andere interesses. Ik wilde graag met mensen werken en volgde de opleiding tot pedagogisch medewerker. Het werken met mensen vind ik nog steeds fantastisch, helemaal sinds ik het heb weten te combineren met dans. Ik werk vaak met kinderen, die heerlijk vrij zijn en zich helemaal durven te laten gaan. Maar ook jongeren en volwassenen weten mijn workshops en danslessen vaak te vinden en ook dit vind ik onwijs leuk! Centraal in mijn lessen staat de wisselwerking tussen dat wat ik aan mijn klas leer en dat wat de klas van mij wil leren. Eigen inbreng vind ik heel belangrijk en beleving speelt een zeer grote rol.

Ik houd er bijvoorbeeld van dat kinderen mij altijd weten te verrassen en ik laat dit tijdens mijn lessen dan ook centraal staan. Ik leer ze de basistechniek, maar laat ze ook veel bewegen en improviseren. Speels leren en ontdekken vind ik heel erg belangrijk. Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het geven van dansles voor doof- en slechthorende kinderen. Dat kinderen tijdens mijn workshop de muziek voelen en zichzelf durven te laten gaan, ondanks dat ze de muziek amper of niet kunnen horen, is een geweldige ervaring. Je voelt tijdens zo’n workshop dat dans niet vanuit de muziek ontstaat, maar vanuit je ziel. Ontzettend mooi.

 

Naast het werken in het theater heb ik in de loop der jaren nog veel meer ervaring opgedaan. Een uitgebreid overzicht van mijn werkervaring vindt u onderaan iedere pagina van mijn diensten. Het bijzondere aan al mijn avonturen de laatste jaren vind ik dat het zo divers is, terwijl dans wel altijd centraal staat. Dat ik van mijn grootste passie mijn werk heb kunnen maken is geweldig.

De naam aRawi

De keuze voor de naam aRawi lijkt misschien simpel: het is een combinatie van mijn voornaam en achternaam. Toch zit er meer achter. Het kiezen van een bedrijfsnaam vond ik een heel lastig proces waarin ik heel veel heb getwijfeld. Welke naam past nou écht bij mij? Na de nodige research bleek dat arawi in het Quechua, een taal die in verschillende landen in Zuid-Amerika wordt gesproken, poëzie en zingen betekent. Daarnaast is arawi een dichtvorm in het Inca-rijk. Het woord arawi komt van harawi, wat het componeren van liedjes betekent. Binnen harawi staan pure emoties centraal als thema. Liefde, blijdschap, hoop en plezier. Maar ook verdriet en pijn waren belangrijk binnen deze kunstvorm. In deze prachtige emoties herken ik mijn eigen dansstijl, het dansen vanuit mijn gevoel zorgt ervoor dat ik al deze emoties ervaar tijdens het dansen. Toen ik eenmaal wist wat voor rijke betekenis er achter deze naam zit, twijfelde ik niet langer. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek: aRawi is alles waar ik als persoon voor sta.

Inhuren als danseres of docente

Ik dans zoals ik mij voel. Vaak is dit gracieus en sereen, met een bepaalde flow. Maar ik kan me ook goed inleven tijdens rauwere stijlen, zoals breakdance en house. Ik heb een herkenbare stijl als danseres, die vooral tijdens mijn freestyles (improvisatiedans) goed naar voren komt. Ik vind het belangrijk dat de klant tevreden is. Wanneer u mij inhuurt als danseres of docente dan zorg ik ervoor dat we onze wensen en verwachtingen perfect gelijkstellen. Zo gaat iedereen met een goed gevoel na een geweldige dag weer naar huis!

Rawi-Dance-over-Amira-startpagina-sq