Dansvoorstellingen
Met het verliezen van mijn ouders, ben ik ook mijn gevoel van het hebben van een thuis en veiligheid verloren.
Nadia is de naam van mijn moeder die ik abrupt ben kwijtgeraakt. Bij het maken van de voorstelling heb ik oude contacten opgezocht, zoals mijn zussen die ik meer dan 18 jaar niet gesproken heb.
Het was een jaar van ontdekkingen, maar ook moeilijke confrontaties. De voorstelling toont de gelaagdheid van emoties en de verschillende fases van rouwverwerking. Ik toon het gevecht wat ik met mijn gevoel had, maar laat ook zien hoe het voelt om niet meer te willen vechten. Om weer even kind te willen zijn. Hoopvol, veilig en vertrouwd.
De voorstelling is volledig een eigen productie. Ik heb een mooie tour kunnen doen waar ik in bijna alle vlakke vloer theaters heb gestaan en een aantal festivals. Waaronder het Korzo theater, Theater Rotterdam, Theater Bellevue, De Kikker, De Parade en het Bijlmerpark theater.
Ook de liefde tussen Layla en Majnun wordt wreed verstoord en onmogelijk gemaakt. De passie die zij voor elkaar voelen, zal nooit werkelijkheid worden. Gevangen zijn in een net van sociale conventies, verwachtingen en opgelegde beperkingen, die het volgen van een eigen weg en eigen keuzes onmogelijk lijken te maken.
Het verlangen naar een onbereikbare liefde is wat ik voel in mijn verlangen naar het kunnen zijn van vrouw en danseres zonder mij gevangen te hoeven voelen in dat net van sociale conventies, verwachtingen en opgelegde beperkingen. Die zeker in de lockdown zijn toegenomen.
De ontwikkeling van deze voorstelling was onderdeel van mijn Urban Arts Talent ontwikkeltraject die ik vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie heb uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek heb ik coaching gehad en één op één workshops gevolgd van Sarada Sarita, Leo Spreksel, Lloyd Marengo, Wennah Wilkers, Dian Ijkhout, Coolhaven Collab, Renee Trijselaar en Marieke van der Poel.
In deze voorstelling illustreren vijf jonge dansers de maatschappij in opstand. Zij schetsen de verschillende mechanismes van activisme en het vechten tegen het systeem
Een elastisch doek symboliseert de patronen die ontstaan als consequentie van opspraak. Bouie is geïnspireerd door het leiderschap van William Bouie Haden, aanvoerder van de United Movement of Progress.
De voorstelling is ontwikkeld met coaching van danser en choreograaf Shailesh Bahoran.
De voorstelling is tijdens Delft Moves in Theater de Veste in première gegaan en heeft daarna nog vijf keer gespeeld op festivals en in kleine theaters. Tijdens het hele traject heeft DelfsPeil gezorgd voor ondersteuning, van subsidie aanvraag tot en met uitvoering en evaluatie.